Friday, 28 February 2014

Percuma 282 Software SEO 2014
[Image: BACKLINK.jpg] 
Dapatkan percuma disini. Cuma isi nama dan email dibawah.

First Name:
Email address:

Monday, 10 February 2014

Ayat POWER ini dapat memukau dan menarik minat para pembaca anda lantas akan menukar mereka kepada pelanggan berpotensi. >> www.bit.ly/ayatPOWER .

Jika anda nak tahu bagaimana ayat yang POWER boleh memberi efek dan mempengaruhi emosi seseorang khususnya dalam pembikinan ayat jualan, boleh download ebook ini secara PERCUMA!

☆☆☆☆ www.bit.ly/ayatPOWER .

YA, ianya 100% PERCUMA! GRATIS! FREE!

Komen 'Ayat Power' saya akan PM details kepada anda. Tq

Wednesday, 5 February 2014

Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger :
Kategori Onlineshop :

Monday, 6 January 2014

Wahai Melayu! Bangkitlah!
9/10 rezeki adalah dari perniagaan. Tapi mengapa bangsa Melayu tidak suka berniaga seperti bangsa lain. Sedangkan perniagaan itu juga adalah sunnah nabi. Nabi Muhammad juga ditarbiyah dengan jiwa usahawan ketika zaman muda. Sunnah Ekonomi juga adalah satu daripada mukjizat nabi sebenarnya.

Tetapi di Malaysia penguasaan ekonomi dikuasai oleh orang bukan Islam. Ada seorang tu pernah bekerja dalam sektor perbankan. Dia memberi kelulusan untuk pinjaman pembelian hartanah hampir 90% kepada mereka yang bukan Islam dalam setahun kerana mereka sangat mahir berniaga, sangat mampu dan sangat kaya.

Orang Islam Melayu rumah kos rendah pun buat permohonan dia terpaksa reject sebab tak mampu dan polisi bank menetapkan sebegitu. Saya sedih memikirkan nasib bangsa Melayu Islam kita sebegitu. Keluarga dari kecil mendoktrin anak-anak supaya belajar rajin-rajin masuk universiti boleh makan gaji bila grade.

Bangsa lain ajar anak buat sunnah nabi BERNIAGA! Bangsa Melayu beli kereta habis graduasi terpaksa berhutang 7 hingga 9 tahun. Beli rumah memang tak mampu. Berkahwin juga kena berhutang! Kita kena kembali kepada sunnah nabi 9/10 rezeki adalah dari PERNIAGAAN kerana ianya sunnah nabi yang umat Islam sendiri di Malaysia tidak mahu amalkan dan laksanakan! Yang bukan Islam yang menyahut seruan nabi itu!

Sebab Melayu masih lemah di bidang perniagaan


Persekitaran budaya dan sosial orang Melayu melihat berniaga itu sesuatu yang asing. Dan selalunya orang kita sering kaitkan perniagaan dengan rugi dan bankrap. Ia memberi gambaran bahawa berniaga dan rugi itu adalah seiring.

Manakala budaya orang Cina pula sangat memandang tinggi mereka yang berniaga. Orang berniaga di anggap lebih matang daripada yang makan gaji. Kerja makan gaji dianggap sebagai pekerjaan sementara dan untuk mendapatkan pengalaman sementara menunggu masa sesuai untuk memulakan perniagaan.

Pada masa yang sama kita juga hampir tidak terfikir bahawa orang Cina juga menghadapi kerugian dalam berniaga. Apa yang kita nampak ialah orang Cina berniaga untung, orang Melayu berniaga rugi. Persepsi sedemikian perlu diperbetulkan. Untung dan rugi adat orang berniaga tetapi jika bijak merancang saya percaya untungnya lebih banyak daripada rugi. Jika kita selalu memikirkan rugi, maka rugilah yang kita dapat.

Suka saya nyatakan di sini bahawa samada kita suka atau tidak, kita harus akui bahawa kita perlu belajar daripada bangsa yang berjaya menguasai ekonomi dengan melihat serta mempraktikan apa yang mereka buat kerana saya percaya hampir semua umat Islam tahu bahawa berniaga itu lebih baik daripada makan gaji kerana 9/10 rezeki itu datang dari perniagaan.

Alhamdulillah setakat ini orang Melayu Kelantan masih mampu bersaing dengan bangsa asing dalam bidang perniagaan.

Saturday, 4 January 2014

Apsal Nak Libatkan Diri Dengan Pemasaran Affiliate Plak?
Kenapa anda perlu libatkan diri secara AKTIF dalam pemasaran affiliate?
===========================================

1. Mudah sebab tak perlu nak buat produk sendiri. Anda hanya promosi produk orang lain dan dapat komisyen.

2. Tak perlu pening untuk beri support pada customer sebab itu adalah tugas pemilik produk.

3. Ada banyak produk yang boleh dipromosikan. Pilih produk yang sesuai dan anda ada sedikit pengetahuan tentang produk tu. Kalau xder pun boleh google sahaja.

4. Bila melibatkan diri dengan affiliate, secara automatik kita akan belajar banyak teknik pemasaran. Bila dah mahir nak promosi produk sendiri pun senang lagi2 untung 100% dengan produk digital. 2 teknik yang perlu anda FOKUS ialah pemasaran facebook dan email marketing...

5. Penglibatan dengan affiliate secara tak langsung menyebabkan kita ber 'networking' dengan usahawan2 lain mahupun otai. Bila anda lancarkan produk sendiri, mudah anda nak JV dengan mereka. Pasti mereka pun akan bantu promosi produk anda...kan!

Inilah yang dipanggil 'You Help Me, I Help You'



6. Komisyen yang lumayan! Di Malaysia sekarang ini bidang pemasaran
affiliate tidak lagi dipandang rendah. Ramai affiliate yang berjaya menjana
komisyen 4-5 angka sebulan dengan pelbagai niche produk.

BAGAIMANA NAK MULA
==============

1. Dapatkan mentoring online dari otai..daftar di ---->>http://bit.ly/mentoringaffiliate2013

2. Study semua ebook dan video yang diberikan

3. Set target pertama berapa sasaran komisyen anda.

4. Terus praktiskan apa yang dipelajari. Kosongkan minda anda dan follow sahaja guru affiliate anda. Inilah yang saya buat dahulu..walaupun ada benda yg saya dah tahu tp saya follow bulat2 apa yg sifu saya ajar.



BONUS LUBUK AFFILIATE POWER
===================

Saya buka kuota untuk dapatkan bonus power dari saya untuk 7 orang sahaja lagi. Lepas tu saya akan tutup bonus ini ---->> (http://goo.gl/u07xC2 )

Grab sekarang! PELUANG tak selalu datang berkali-kali...mungkin INI KALILAH!

Credit ~ Najib Asaddok

Bisnes Mainan
Bisnes Mainan
-------------

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01510/Teddy-bears_1510939c.jpg

1.  Toy & Hobbies adalah satu kategori yang amat penting di eBay.com di mana di dalamnya terdapat beribu-ribu jenis permainan yang dijual di situ. Jadi, jenis mainan yang mana satu yang anda perlu pilih yang mana ia boleh memberikan keuntungan sehingga 500%?


2.  Permainan mempunyai peminat-peminat dam kumpulan-kumpulan tegar yang menjadi pengumpul koleksi-koleksi mainan dan sanggup menghabiskan wang beribu-ribu USD hanya untuk mengumpul mainan.


3.  Industri mainan adalah satu industri yang besar di mana di US sahaja terdapat 700 buat syarikat pengeluar mainan dengan pendapatan tahunan sehingga 20 Billion USD.


4.  Terdapat berbagai jenama-jenama mainan yang telah kukuh di pasaran. Jadi anda tidak susah hendak menjualnya di eBay.com kerana jenamanya yang telah terkenal di serata dunia.


5.  Permainan ini ringan. Oleh itu ianya menjimatkan kos penghantaran dan kos pembungkusan.


6.  Dengan menjual mainan, anda boleh mendapat 2 keuntungan. Pertama ialah keuntungan harga mainan dan kedua adalah keuntungan dari caj penghantaran.


7.  Dengan menjual mainan juga, anda juga dengan mudah mendapat repeat buyers kerana minat mereka yang tinggi untuk membeli koleksi mainan setiap masa.


Semuanya telah dibongkarkan oleh sahabat ebayers saya, saudara Affendi dalam ebook beliau

--->> http://bit.ly/bisnesmainan







.

Powered by Blogger.