Tuesday, 31 December 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

https://www.seoclerks.com/pics/7406-1.jpg
Ok, sekarang ini saya nak ajar korang macam mane nak ranking youtube video di google first page. Korang ikut step-step kt bwah ni dengan betul insyaAllah korang tidak akan lari daripada first page google.

Berikut adalah step-step yang korang kena perhatikan:-

step 1:
kalau korang nak pastikan keyword korang tu boleh ke tidak untuk ranking video kat google first page. First, korang letakkn keyword korang di google search dan tngok kt top 10 result.

step2:
klau di top10 results tu ad youtube video sekurang-kurangnya 2 video kt first page. Mknenye keyword korang tu boleh ranking kt first page google. Senangkan??

step 3:
lepas tu korang kena plak tngok competition video tu cmne. try bkak dlu video tu, kalau video tu ada:-
==>views bwah 5000 (senang2 je korang nk potong)
==>views atas 10000 (mngking amik mase skit tp klau bwat on page n off page seo dgn baik korang bleh rank kt first page google)
==>views atas 20000 (untuk yg btol2 newbie tu sy sarankan tnggalkan keyword tu n cri keyword yg lain)

step 4:
lepas korang dh jmpe keyword yg korang nk rank. lepas tu, korang bleh la bwat video, samada korang buat sendiri ataupun outsource (cari di fiverr.com)

step 5:
lepas dh ad video, korang bleh la upload dekat youtube tp pstikan
==>title kena ad keyword korang sekurang-kurangnya 2 kali cth: weight loss secrets - 10 weight loss secrets you should know!

==>description : Ok! dekat bhagian description ni. First sekali korang kena letak keyword korang dulu brula link affiliate ataupun link blog korang. cth: weight loss secrets - (link affiliate atau link blog). then bru la korang letakkan artikel sekurang-kurang 150 ptah perkataan. Klau korang xde artikel korang bleh outsource ataupun buat sendiri ATAUPUN korang boleh cari artikel menggunakan keyword korang dan search di article directories n korang copy n paste je artikel tu dalam description box korang tp pstikan korang kenalah letakkan artikel source di hujung artikel korang.

==>tags : ok sekarang ni bhagian tags youtube dh sorokkan n korang xbleh nk tngok tags kt dalam video orang lain, ape yg korang perlu lakukan korang search keyword korang kt dalam youtube searh ataupun google n korang bukak video tu lepatu korang right klik n view page source. lepastu korang tekan ctrl+f dekat keyboard then korang taipkan "keywords" nnt dye tros highlight dekat bhagian keyword tu. lepastu korang bleh la copy n paste kan keyword tu kt dlm tags korang.


Ok ! video korang dh siap. sekarang ni korang kena la buat backlink kt video korang bookmarking, embed video, blog comment dan sebagainya. Saya xnk terangkan secara mendalam dalam bab ni sebab post ni btujuan optimization yg korang kena buat untuk video korang je.

Tp, korang boleh guna fiverr.com untuk bgi boost kt video korang smpai la video korang dapat first page kt google n pstikan gig kt fiverr tu ad feedback 100% supaya hasil korang dapat lagi mantap. Dapatkan views yg lgi tinggi daripada video yg dh rank kt first page google n korang psti dapat potong video tu kalau korang dh buat ap yg sy sbutkan dalam tips ni.


Itu sahaja daripada saya, n kalau korang ad yg msih xpham jngan malu bertanya kerana malu bertanya nnt sesat jalan. . Apa yg bruk dtang daripada sy n ape yg baik dtang daripada Allah s.w.t.

p/s: ape yg penting korang kena la usaha. Jngan disebabkan sekali cuba lpastu video korang xrank n korang dh ptus asa. JNGAN PTUS ASA. ingat ye klau korang ptus asa smpai bile2 korang xkkn merasa duit dari internet. Klau video tu x rank xpee. Cari keyword lain n try buat video gne keyword tu plak. Apa yang penting korang jngan ptus asa. Tu Jee,

Assalamulaikum

Semoga Anda Berjaya !!

Yang ikhlas,

Akmal Iskandar

tips2 dripada akmal :-
1. dekat bhagian description tu korang boleh letakkan link video korang sendiri n dpatkn backlink secara percuma dari video youtube korang sendiri.

2.Pastikan keyword korang letakkan dalam description tu sekurang-kurangnya 5 kali.

3.pastikan mase video korang ataupun length time video korang lgi lme daripada video yg dh rank dekat google first page!

4.Gune software cuterank untuk cek ranking korang

5.Jangan ptus asa!!

http://rudicahyo.com/wp-content/uploads/2012/04/self-determination.jpg

01.Anggapkan diri anda yang diciptakan oleh Allah adalah sama seperti orang lain, tiada yang kurang dan tiada juga yang lebihnya.

02.Orang lain boleh buat, kenapa anda tidak boleh buat? Pedulikan apa orang nak kata tapi yang penting pelajari apa orang lain buat terlebih dahulu sebelum kita buat.

03.Apa kekurangan/kelemahan yang ada pada diri anda dan baikinya. Jangan biarkan ia terus berkekalan tanpa ada sebarang usaha dari anda.

04.Jangan takut-takut atau teragak-agak untuk melakukan sesuatu yang positif. Berani!

05.Elakkan perasaan malu yang tidak bertempat. Ketepikan! Tonjolkan diri anda.

06.Lakukan riadah yang ringan sebelum melakukan sesuatu pekerjaan, ianya sebagai warm up dan dapat mengaktifkan diri seseorang.

07.Kemas diri dan anggapkan diri anda adalah terbaik pada hari itu. Ya saya boleh!

08.Apabila berinteraksi pandang tepat pada muka dan mata orang yang kita sedang berinteraksi dan gunakan sedikit pergerakan tangan untuk menerangkan sesuatu. Jangan terlalu kaku.

09.Apabila memulakan sesuatu tugas jangan memikirkan tentang masalah, tetapi fikirkan tentang hasilan yang akan dapat selepas tugas tersebut.

10.Sentiasa peka terhadap waktu, jangan berlengah-lengah atau bertangguh dalam melaksanakan sesuatu tugas. Masa itu emas! Setiap waktu berharga.



Saya tengok ramai di kalangan usahawan online sekarang hanya bergantung kepada Facebook semata-mata...Mereka tak menyedari bahawa mereka sebenarnya dalam kerugian.

Apa yang mereka lakukan sekarang adalah mereka menceduk air perigi ke dalam baldi yang bocor...Air yang masuk akan berada dalam baldi sementara sahaja, kemudian ia akan keluar melalui lubang yang bocor…Ia tidak kekal dalam baldi…Jadi mereka hanya dapat celup baldi untuk basuh tangan sahaja...Mereka tak dapat nak gunakannya secara maksimum seperti untuk basuh baju, minum, masak dan sebagainya…Lepas air keluar, mereka kena ceduk air baru dari perigi…Mereka kena sentiasa ceduk dan terus menceduk…Itu pun baldi tetap tidak akan penuh.

Sepatutnya mereka perlu menceduk air perigi ke dalam baldi yang TIDAK bocor…Semakin banyak mereka ceduk, semakin penuh baldi…Tak cukup satu baldi, mereka boleh tambah baldi lain…Akhirnya mereka mempunyai air yang banyak…Jadi mereka tidak perlu lagi bersusah payah untuk menceduk air setiap masa dan mereka boleh bersenang lenang dengan air yang dah dikumpul.

Itulah yang sebenarnya berlaku pada kebanyakkan usahawan online sekarang...Hari-hari mereka cari dan terus mencari prospek di facebook sama ada menggunakan teknik percuma ataupun berbayar...Prospek yang mereka perolehi, mereka tak kumpul...Setiap hari mereka perlu bazirkan masa, wang dan tenaga untuk mencari prospek baru...Rutin yang sama menyebabkan bisnes mereka berada di tahap yang sama sepanjang masa.

Panjang cerita, nak baca lagi komen "Saya nak baca selanjutnya" dan letakkan facebook anda suaya saya boleh PM Anda.


Perkongsian sahabat

Baru selesai bertemu sahabat yang konvokesyen hari ini. Kagum melihat beliau dengan keluarganya berkereta Mitsubishi Lancer. Putih pula tu. (Oleh sebab warna kegemaran saya adalah putih).

Masih teringat ketika datang ke perkahwinan kakaknya. Beliau berkongsi ayahnya pandai menyimpan dan laburkan untuk beli tanah dan rumah. Oleh sebab itu, di kala ini ayah beliau mempunyai beberapa ekar tanah dan buah rumah.

Simpan 10% ...

Begitulah impaknya andai kita mula simpan 10%. Kuasa istiqamah menyimpan 10% daripada pendapatan ibarat, daripada kerikil-kerikil kecil terbinanya gunung-gunang yang besar.

Kerikil-kerikil kecil - simpanan 10% daripada pendapatan
Gunung-ganang - kekayaan yang meningkat tiap hari

"Orang kaya jadi kaya bukan kerana,

- Pendapatan yang banyak
- Bisnes yang maju

Tetapi dengan simpanan 10%."

Niat simpan 10% ...

Kebiasaan niat kita simpan adalah untuk kecemasan.

Niat = doa.

Maka, perbetulkan niat untuk menyimpan agar kekayaan harta semakin meningkat tiap hari.

Simpan sedikit > semakin banyak = Law of Attraction.

Ia akan menarik lebih banyak kekayaan dan membantu untuk selarikan diri kita dengan energi wang. Apabila kita sebati dengan energi wang,

- Wang mudah masuk
- Wang semakin banyak
- Kurang wang keluar
- Bisnes menjadi
- 'Menjemput' projek berjuta-juta

Sama seperti, apabila kita berada pada tahap alpha,

- Kita tenang
- Merasa bahagia
- Tidak tertekan

Bagaimana nak sebatikan diri dengan energi wang?

Segalanya dihuraikan dengan lebih lanjut dalam ebook Sistem Menjemput Rezeki. Dapatkan sekarang dengan klik link di bawah,

--> bit.ly/RezekiMurah


 
 Susun rak perkataan dengan baik apabila mahu menjelaskan bahawa produk kita bagus dan berkualiti.

Setiap perkataan yang kita tulis di Facebook, boleh menghasilkan dua impak:

1) Meningkatkan jualan dengan pantas dan mudah.

2) Mencacatkan rekod jualan.

Ayat yang salah apabila mahu menulis bahawa produk kita bagus dan
berkualiti adalah,

"Produk saya bagus! Anda rugi jika tidak beli!" (SALAH)

Ayat di atas bersifat syok sendiri.

Pelanggan tidak suka dan tidak selesa dengan peniaga di Facebook yang terlalu mengagung-agungkan produk sendiri.

Ayat yang boleh menghasilkan jualan dengan baik adalah,

1) "9 orang pelanggan sudah pakai produk XYZ.
9 orang ini berkata produk ini telah membantu mereka turunkan berat badan sebanyak 5kg hingga 10kg." (BETUL)

2) "Kajian dari Amerika Syarikat mendapati, elemen XYZ ini mampu mencegah penyakit jerawat. Elemen XYZ ini ada dalam produk ABC." (BETUL).

Tulis perkataan ibarat pihak ketiga yang jadi jurucakap, bahawa produk kita bagus.

Semoga memberi manfaat


http://internetmarketingvision.files.wordpress.com/2012/02/social_media-marketing.jpg 

Teknik ini bakal mengubah culture bisnes anda dari tenat kepada penat
dek jualan makin meningkat.

==============================
Pikat Pelanggan Dari Album Testimoni
==============================

Kuasa testimoni sangat terbukti memberi rangsangan emosi kepapa pelanggan untuk terus membeli.

Ia menjadi bukti sokongan produk kita benar-benar berhasil dan menepati janji yang kita tawarkan.

Pelan Tindakan
------------------
Kumpul kesemua testimoni dari screenshot Whatapps, emel, PM dan letakkan satu album.

Di bahagian description, kami letakkan cara pembelian supaya memudahkan pelanggan untuk terus bank-in.

Teknik ini terbukti berkesan berdasarkan kajian kes & hasil tindakan kami sendiri.

=====================
Pasang Umpan Dari Album FAQ
=====================

Frequently Asked Question.
Atau dalam erti kata lain, soalan yang sering kali ditanya.

Persoalan mampu merencatkan tindakan dan niat pelanggan untuk membeli produk.

Kerana mereka TIDAK akan membuat pembelian sebelum pertanyaan mereka terungkai dan dijawab dengan lengkap.

Contohnya, jika anda menjual produk kecantikan, berikut soalan-soalan yang mungkin kerapkali diterima :

1) Ada jaminan wang dikembalikan jika produk kurang keberkesanan?

2) Berapa tempoh lama diperlukan untuk lihat hasil di kulit?

3) Adakah produk ini ada kesan sampingan seperti pengelupasan atau hakisan kulit?

Pelan Tindakan

-----------------
Kumpulkan senarai-senarai soalan yang kerap ditanya dan senaraikan jawapannya dengan lengkap dalam bahagian NOTES di FB.

Pelanggan sudah tersedia untuk bank-in wang setelah persoalan mereka telah dijawab awal dalam NOTES yang kita sertakan.

Kaedah ini permudahkan urusan jual beli. Kita kurangkan masa bersoal jawab dengan pelanggan dan lebihkan masa untuk closing.

Semoga memberi manfaat

Credit: Majalah Niaga


 
Alat bisnes yang popular di Facebook adalah Facebook Ads.

Ia adalah alat pengiklanan, untuk peniaga di Facebook mencapai jumlah pelanggan sasaran yang ramai, dalam masa yang singkat.

Alat seperti ini perlukan kos.

Sebagai contoh,

1) Kita laburkan RM100 untuk iklan di Facebook.

2) Dengan RM100, kita dapat berjumpa dengan 1,000 sehingga 1,000,000 pelanggan berpotensi kurang 24 jam.

Apabila menghasilkan iklan, fokus pada elemen-elemen berikut:

1) Tajuk iklan.
 
Tajuk yang mudah untuk pelanggan faham.

Tajuk yang paling mudah untuk kawal minda pelanggan adalah tajuk yang bersifat pertanyaan.

Apabila bertanya, kita mengawal perbualan.

 2) Association

Tulis kepada 1 segmen pelanggan sahaja.

Sebagai contoh, produk kita boleh buat 101 perkara.

Apabila mahu tulis iklan, tulis 1 sahaja manfaat besar yang menjurus kepada 1 jenis pelanggan sahaja.

Analoginya,

1) Orang yang batuk, tidak semestinya ada selsema.

2) Orang yang mahu tempah katering untuk kenduri kahwin, tidak akan berminat dengan elemen-elemen katering bagi majlis korporat.

Selamat mencuba!

Credit: Tuan Aqif Azizan

Monday, 30 December 2013

Mari kita membaca :
Saya rasa tak perlu saya jelaskan apa itu Infinity Downline (ID). Kalau taip di enjin carian, berlambak maklumat yang kita boleh dapat. 
Cuma nak ulang semula bahawa menyertai ID ini adalah haram. Kerana ID merupakan satu transaksi muamalat yang banyak bercanggah dengan konsep muamalat Islam. Saya tak mahu cerita sangat berkenaan   ID dengan 'civil law' di Malaysia, cuma lebih banyak menekankan kepada konsep muamalat yang patuh syariah.

Walaubagaimanapun, undang-undang di Malaysia juga termasuk sebahagian daripada penentuan haram / halal kerana ianya merupakan adat ataupun uruf masayarakat setempat. Ia juga adalah hukum takzir yang dijalankan oleh ihak pemerintah. Selagi mana hukum takzir atau undang-undang tersebut tidak bercanggah dengan undang-undang syariah, ia WAJIB dipatuhi.
Log in facebook dapat 100, buat duit dengan Facebook, macam macam lagilah nama lain kepada ID ini.
Kalau kita lihat di Facebook (FB), berlambak-lambak manusia di Malaysia yang masih tak sedar diri dan melakukan ID ini untuk cari duit (ada yang kata cari rezeki).


Gambar kipas duit, tidur dengan duit, main-main duit, tayang-tayang duit, macam macam lagi. (kononnya sudah kaya sangatlah)
Mujur tak ada yang minum duit, makan duit, bakar duit, atau istinjak guna duit. 
Bukan susah mana nak buat helah begitu. Katakan gaji sebulan RM 1500. Keluarkan RM 1450, susun elok-elok macam kipas. Dah nampak banyak. Kalau ada yang lagi bijak, guna photoshop! 
Saya cuma mahu sentuh berkenaan rukun kepada jual beli dahulu, memandangkan ramai ahli ID di Facebook saya lihat berhujjah mengatakan urusniaga mereka patuh syariah dan menepati syarat jual beli. Namun ada sesetengahnya yang saya baca, kenyataannya terpesong dan menyeleweng.
Boleh cuba baca penjelasan itu di sini. Anda nilai sendiri, kredibilitinya boleh dipersoalkan. Hanya melalui laman Q&A sebuah web, hukum halal boleh dikeluarkan. Semudah itu?
Perlu kita ketahui bahawa untuk mendapat pengesahan halal, terutama berkenaan perniagaan yang mempunyai sistem tajaan sebegini bukan satu perkara yang boleh dibuat sambil lewa dan mudah. Garis panduan syariah yang paling hampir untuk menilai sistem yang digunakan oleh ID adalah Garis Panduan MLM Syariah yang dikeluarkan oleh JAKIM. 
Walaupun ID ini bukan berpusat di Malaysia, tidak berdaftar di Malaysia dibawah Akta Jualan Langsung, namun ciri-cirinya menyamai dengan MLM. Ia bukannya sistem Affiliate seperti mana yang dicanang oleh sebahagian besar mereka yang menyertai ID. Affiliate secara kasarnya menggunkan konsep ujrah/upah. Namun ia masih tidak lari daripada isu syariah.
(Akan dijelaskan di lain masa perbezaan ID dengan affiliate)
Penipuan boleh berlaku dalam sistem ID ini. 
Rukun jual beli ada 4 iaitu penjual, pembeli, barang dan akad/ sighah (ijab dan qabul).
Dalam hal penjual dan pembeli sendiri boleh berlaku penipuan. Ada banyak persoalan yang boleh ditimbulkan. Sekiranya ID ini satu entiti perniagaan yang sebenar, persoalan dibawah boleh dijawab dengan baik beserta bukti yang kukuh. 
Antara persoalan yang berkaitan dengan rukun jula beli yang boleh ditanya:
- mereka membeli barang daripada siapa? Daripada upline atau syarikat? Dalam MLM, peserta baru membeli barang daripada syarikat, kemudian syarikat akan membayar komisyen kepada upline. 
- mengapa perlu buat bayaran kepada akaun bank upline, bukan akaun bank syarikat? Hal ini sangat penting dalam menepati syarat rukun jual beli. Pembeli perlu jelas isapa,penjual juga perlu jelas siapa.

- Dari segi akad / sighah. Apa dokumen yang menunjukkan berlaku sighah? Perlu ada butir-butir peribadi yang jelas diisi dalam borang online. 
Adakah perbezaan antara kontrak  / akad menjadi ahli ID dan akad membeli barang ID. Kalau ada, apa bukti yang menunjukkan sighah itu berlaku? 
Bagaimana pula bentuk emel pengesahan status ahli  Adakah nombor ahli diberi? 
Adakah rekod setiap ahli beserta butir peribadi asa seperti nombor pengenalan diri, alamat dan nombor telefon disimpan?
Syarikat yang bertanggungjawab, perlu ada semua maklumat ahli yang berdaftar dengan sistem ini. Segala borang, perlu ada walaupun secara online. That is business.
- katakanlah, ianya perniagaan affiliate, mengapa upline dapat komisyen 100% daripada downline? Komisyen sepatutnya tak boleh 100%. Jadi ia berbalik kepada masalah, barang itu dimiliki oleh siapa sebenarnya? Upline, ataupun syarikat ID itu? Kalau dimiliki oleh upline (milik kita) mengapa bila ita buat jualan kepada downline, ada sistem reverse up yang membolehkan upline kita yang mendapat RM100 itu daripada belian downline kita? 

- Kalau dikatakan upline menjual kepada downline, bagaimana pula jika ada orang yang menjadi downline kepada dirinya sendiri? Menjual barang kepada diri sendiri? Dalam hal lain boleh mempunyai 2 ID / keahlian dengan satu nama? Hal sebegini dilarang  Jika ada, terjadi, salah satu akaun perlu dibatalkan. Mengapa perlu  2 keahlian?

- Produk yang dijual pula, adakah ianya benar-benar diperlukan? Difahamkan pembeli akan dapat banyak produk maya, antaranya cara menggunakan windows vista, bible, cara menggunakan wordpress dan banyak lagi. Dengan RM 100, kita dapat berlambak-lambak produk maya yang belum pasti kita akan gunakan. Mungkin satu pun kita tak guna. Jadi apa maksudnya beli produk yang kita tak mahu gunakan? 

Ada banyak lagi sebenarnya keraguan yang boleh ditimbulkan, cuma rasanya cukup dahlu setakat ini. Jika apa yang saya persoalkan di atas, dalam artikel ini tak dapat dijawab dan dibuktikan dengan baik, jelas ianya adala money game yang telah jelas haram.
Harap dapat dimanfaatkan bersama-sama.
* penulis adalah graduan Jabatan Syariah dan Ekonomi, Akademi Pengajian Islam , Universiti Malaya.


Semoga sedikit sebanyak dapat menjelaskan anda berkenaan helah yang vuba dibuat oleh Infinity Downline ini.

Sila lawati link ini:
https://www.facebook.com/benciinfinitydownline
http://www.paranormal-marketing.com/2010/05/02/infinity-downline-system-members-wont-be-retiring-early/
http://nurfauzibassar.blogspot.com/2012/07/infinity-downline-haram.html

 

Status Hukum Infinity Downline @ Login Facebook Dapat RM100

Bertalu-talu orang bertanya berkenaan skim perniagaan Infinity Downline dan ada juga yang menamakannya dengan ‘Login Facebook dapat RM100 hari-hari'. Sebenarnya saya amat skeptic dengan skim-skim sebegini malah amat muak lagi jemu untuk menelitinya kerana pada kebiasaannya hasil penelitian akan menunjukkan semua itu adalah sama sahaja cuma diubah sedikit di sana dan sedikit di sini. Oleh kerana itu, saya tidak dapat menyembunyikan perasaan bimbang melihat betapa mudahnya umat Islam di Malaysia dikelirukan dengan skim seperti ini, padahal telah berkali-kali dijelaskan konsep dan asas untuk menilai halal dan haram dalam skim sebegini.  
Padahal, helah pihak-pihak penganjur skim tersebut amat jelas dan terang. Pun begitu mereka masih mampu mengelirukan umat Islam kita. Saya berdoa agar kita semua mampu lebih rajin untuk berfikir  dan lebih cekap dalam memperbezakan antara skim-skim sampah dan emas permata.
Bagi menunaikan amanah Allah, selaku khalifah Allah di atas muka bumi, untuk menyeru kepada kebaikan, melarang kemungkaran, saya berusaha untuk mencari celah-celah waktu yang ada untuk diwaqafkan kepada umat Islam bagi menyediakan jawapan bagi soalan skim Infinity Downline yang ditanyakan ini.
Beberapa perkara perlu dikaji dalam hal ini dan saya akan nyatakan secara ringkas findings dan pandangan saya. Oleh kerana skim ini menawarkan sesuatu yang agak mudah, maka tidak sukar untuk memahaminya. Secara ringkas dan padat adalah seperti berikut:-
1.     Latar belakang syarikat dan web
Menyemak website utama Infinity Downline (selepas ini digunakan singkatan ID) melalui ‘whois', seorang pengkaji persendirian mendapati, web ini tidak menyertakan info yang mencukupi tentang pemiliknya. Berikut adalah hasil kajiannya.
Domain "Whois"
The Whois information for a website lists the owner and their contact information. The owner of "Infinity Downline" has purposely made their Whois information private. While not always a bad thing, this could mean they have something to hide. (rujuk http://www.imreportcard.com/biz-opps/infinity-downline)
Meneliti web utama ID juga menunjukkan kita tidak mempunyai sebarang akses kepada nama pencipta dan pengurusan penuh syarikat ID, malah sebarang komunikasi juga hanya melalui kotak khas soalan yang disediakan. Ini jelas ciri sebuah skim cepat kaya yang sentiasa berjaga-jaga dari mendedahkan identiti kepada pihak berkuasa.
Penilaian saya: Ia jelas satu unsur gharar yang menjadikan skim ini haram pada pandangan Islam. Manakan tidak, sekiranya web tersebut ditiadakan, semua sistem yang digunapakai oleh ahli dalam menyemak bayaran dan lain-lainnya turut hilang. Justeru mendedahkan diri kepada situasi perniagaan sedemikian adalah ditegah di dalam Islam.
Bagi pihak yang mempertikaian hujjah ini, sedarilah hujjah utama saya bukan isu pada kredibiliti whois atau selainnya tetapi adalah web infitintydownline.com sendiri yang tidak mempunyai sebarang pengenalan syarikat yang mencukupi. Semuanya syarikat 'sampah' yang bersedia menghilangkan diri apabila sampai waktu.
Jika sesiapa merasakan kesimpulan saya dalam hal keraguan latarbelakang syarikat itu salah, saya amat hargai jika anda dapat memberikan nama pengurusan lengkap dan nombor lesen syarikat di Malaysia dan USA serta pejabat dan nombor telefon land line yang valid untuk dihubungi serta (bukan seperti maklumat contact yang ada pada web tersebut, yang mana kita perlu meninggalkan info untuk dihubungi mereka). Selain itu, jangan lupa berikan link dan bukti bahawa info yang diberi itu sahih dan berdaftar dengan pihak berkuasa di negara terbabit. Tanpa semua itu, whois atau tidak tidak penting, yang penting semua info tadi TIDAK WUJUD!. Itu point utama saya, jika ingin berhujjah, sila matikan hujjah saya yang pokok bukan yang ranting.

2.     Asal dan perkembangan syarikat
Memang benar, kelihatan sistem ini berasal dari USA. Statistic www.alexa.com juga menunjukkan peratusan teramai pelawat ke web ID datangnya dari USA, diikuti dengan negara yang dipenuhi oleh pecinta skim cepat kaya iaitu Malaysia.
Justeru dengan fakta ini, jelas skim ini memang sedang mendapat tempat di kalangan ramai di seluruh dunia, sehingga jika dicari berkenaannya di google dan yahoo, majoritinya memuja memuji system ini sebagai sistem termudah mendapatkan duit.
Penilaian saya : Tahap tersebar skim ini di seluruh dunia menunjukkan tanda positif tetapi ia sama sekali tidak menunjukkan bahawa ia halal di sisi Islam. Skim cepat kaya Bernard Mardoff yang bernilai USD 5 billion lebih kelihatan reliable, tetapi ia tetap scam dan sebuah skim cepat kaya apabila ia tidak berniaga barangan sebenar dan hanya memusing-musingkan kentungan dari orang bawah yang baru masuk kepada orang atas sistem piramidnya.
Justeru, pertumbuhan skim ini tidak memberi sebarang impak positif kepada penilaian hukum. Namun ia juga tidak memberikan impak negatif kepadanya. Oleh itu, penilaian hukum terletak kepada aspek-aspek lain dan perkembangannya di seluruh dunia dan disertai ramai TIDAK SAMA SEKALI boleh membuktikan ia adalah sebuah system yang halal di sudut hukum Islam, dan tidak juga mampu membuktikan ia legitimate di sisi undang-undang.
3.            Produk yang dijual
Sebagaimana dimaklumkan di web mereka, produknya adalah berupa ratusan e-book, audio dan video training untuk belajar menggunakan software tertentu seperti vista, microsoft, excel dan lain-lain. Berikut senarainya audio  :
Outsourcers Bible
Easy Niche Riches
Profitable Web Site
Finding a Lawyer
Cyber Law
Grant Writing
Guerilla Marketing Tactics
Business Card Marketing Tactics
All About Acne
Patent Pending
Bedroom To Boardroom
Profit From Public Domain Data
Internet Finacing
Mentor Fortunes
Investing In You
Time Management
Marketing Moms
Wealth Building Secrets
Virtual Plastic
Article Marketing
Hiring and Retaining Good Employees
Life After Stroke Male Part
Life After Stroke Female
Leveraging Public Data
Home Seller Power Tips
Website Supernova Audio
You and Your Tattoo
Convert Docs To PDF
Blogging Your Way To Business Success
Internet Marketing Mindset
Viral Marketing
Social Bookmarking Secrets
SEO Cash Cow
Change Your Mind
eBay Marketing
How To Promote
Membership Site Call
Mastermind Recordings Marshall
Mastermind Recordings Marc Goldman
Mastermind Recordings Kacper
Mastermind Recordings Gislason
Instant Bestseller
Profitable Forex Trading
Extreme Persuassion Strategie
Customer Tested Buying Triggers
Explosive Influence Tactics
Clever Profit Generating Insights
Blockbuster Cash Secrets
Covert Product Selling Principles
Breakthrough Sales Solutions
Amazing Advertising Tips
Boot Camp
Million Dollar Copy
Internet Made Easy
How To Buy Into Success
Portal Profits
Business Metamorphosis
Getting Away From The Hype
IT for Small and Home Based Businesses
Skip The Mistakes To Success
Easy Money Interviews
Big Seminar Interview Atlanta 2004 Stephen Pierce
Big Seminar Interview Atlanta 2004 Shawn Casey
Big Seminar Interview Atlanta 2004 Mike Stewart
Big Seminar Interview Atlanta 2004 Mike Litman
Big Seminar Interview Atlanta 2004 Linda Forsythe
Big Seminar Interview Atlanta 2004 John Childers
Big Seminar Interview Atlanta 2004 Joe Polish
Big Seminar Interview Atlanta 2004 JJ Childers
Big Seminar Interview Atlanta 2004 Atlanta 2005 Harv Ekers
Big Seminar Interview Atlanta 2004 Armand Morin
Big Seminar Interview Atlanta 2004 Alex Mandossian

Beikurt pula senarai videonya :-
Affiliate Marketing 101
An introduction To Affiliate marketing 10 min 06 sec
Affiliate Networks & Product Selection 22 min 30 sec
Creating Your Site- continued 19 min 49 sec
Marketing Your Site 19 min 36 sec
More About Marketing & Closing Thoughts 9 min 21 sec


Camtasia Training Series
Introduction To Camtasia 7 min 23 sec
Producing Your Camtasia Video 19 min 25 sec
Recording And Editing Your Camtasia Video 7 min 56 sec
More About Editing Part 1 7 min 00 sec
More About Editing Part 2 7 min 47 sec
Creating a Camtasia Theater Project 8 min 03 sec


Drupal Training Series
How To Install Drupal 11 min 30 sec
Setting Up Drupal 12 min 42 sec
Site Building Options 20 min 27 sec
Adding Content & Managing Site Navigation 13 min 50 sec
Organizing Content 25 min 20 sec
Even More Setup 18 min 03 sec
Adding Modules For Improved Functionality 24 min 52 sec
Setting Meta Tags 13 min 51 sec

Exit Traffic Negotiator Installation
Install, Setup & Use Exit Traffic Negotiator On Your Web Page 16 min 46 bsec

Firefox 2 Training Series
Firefox Installing Firefox 5 min 3o sec
Firefox Blue Ice 5 min 10 sec
Firefox Bookmarks Manager 4 min 46 sec
Firefox Browsing History 7 min 41 sec
Firefox Clear Private Data 4 min 59 sec
Firefox Browsing History 7 min 41 sec
Firefox Download Manager 7 min 33 sec
Firefox Error Console 4 min 00 sec

download files 12 min 13
info bar 11 min 42
Karen's Cookie Viewer 7 min 28
keep updated 13 min 23
manage addons 7 min 10
phishing filter 11 min 17
pop up blocker 13 min 29
secure transactions 7 min 23
security overview 10 min 06
security zones 11 min 17
software explorer 13 min 41
spysweeper introduction 6 min 36
spyware malware 8 min 23
stop script errors 2 min 06
temporary internet folder 10 min 36
understanding certificates 18 min 31
windows defender introduction 11 min 05


Joomla Training Series
Installation 18 min 00 sec
Setup Joomla Site 17 min 49 sec
More Setup Options 24 min 28 sec
Create The Site 15 min 23 sec
Setup The Site 23 min 25 sec
Setup Contnued 13 min 22 sec
Inside The Site 18 min 46 sec


Microsoft Access Training Series
Access ACCDE Databases 1 min 52 sec
Access Email Updates 3 min 59 sec
Access File Format 1 min 45 sec
Access Layout View 2 min 32 sec
Access Navigation Pane 2 min 41 sec
Access New UI 5 min 10 sec
Access Password Security 2 min 43 sec
Access Navigation Pane 2 min 41 sec
Access Access Prebuilt Solutions 4 min 03 sec
Access Report Design 2 min 15 sec
Access View Toolbar 2 min 27 sec


Microsoft Excel Training Series
Excel Cell Types 3 min 20 sec
Excel Charting 4 min 18 sec
Excel Conditional Formating 4 min 44 sec
Excel Headers Footers 2 min 03 sec
Excel New File Format 8 min 51 sec
Excel New Interface 8 min 01 sec
Excel Pivot Tables 6 min 20 sec
Excel Shapes WordArt 3 min 09 sec
Excel Templates 3 min 44 sec
Excel Themes 3 min 20 sec


Microsoft Office Training Series
MSOffice versions 4 min 41 sec
MSOffice Upgrading From A Previous Version 6 min 14 sec

Begitulah beberapa petikan produknya yang boleh diperolehi dengan hanya USD25 atau RM 100.  Sekali pandang ia kelihatan cukup baik, namun apabila diteliti tajuk-tajuk tertentu dalam senarai audio, ia jelas agak banyak tajuk yang dijual berkait hal yang dilarang di dalam Islam, malah majoritinya tidak dapat dipastikan kandungannya sama ada halal atau haram seperti tajuk "forex trading"-
Forex trading terlalu banyak bercampur aduk dengan yang haram, manakala tajuk tatoo, bedroom, bible etc secara tidak langsung memberi kekeliruan terhadap kandungannya, walaupun telah dimaklumkan bahawa isinya berlainan, ia tetap membawa syubhat yang besar sama ada pada tajuk itu sendiri atau teknik-teknik perniagaan di dalamnya yang tidak sama sekali mengambil kira displin perniagaan Islam. Tambahan pula kebanyakan tajuknya TIDAK MENARIK lagi TIDAK DIPERLUKAN oleh majoriti peserta.
Namun begitu, itu bukanlah isu utama masalahnya dalam hujjah ini. Hujjah utamanya adalah produk ini hanyalah sebagai alat untuk mengabui mata pihak berkuasa dan peserta, kononnya mereka menjual produk, sedangkan produk yang dijual tidak mempunyai sebarang kualiti khas, malah semua kaedah dan tatacara pengunaan itu boleh dengan mudah diperolehi secara percuma di internet. Justeru itu, produk seperti ini jelas adalah satu produk tanpa nilai seperti 'sampah' yang dihias bagi mencantikkan gambaran skim sahaja. 
Selain itu, semua produk yang dibeli orang peserta TIDAK boleh diketahui isinya dengan jelas ( khususnya bagi tajuk-tajuk yang terlalu umum dan tidak direct to the content) kecuali setelah menyertainya. Ketika itu unsur gharar sekali lagi muncul dalam skim ini. Walaupun unsur ini semata tidak cukup kuat untuk menjatuhkan skim ini kepada HARAM, namun gabungannya dengan pelbagai isu dan masalah lain yang disebut dalam artikel ini, menyebabkan ia jatuh dalam sebuah skim perjudian dan juga riba.
Saya juga yakin majoriti yang memasuki system ini TIDAK SAMA SEKALI inginkan produk itu, malah tidak memanfaatkan produk yang diperolehi itu. Malah mereka hanya baru ingin mengetahui dan  membuka isi produk yang mereka miliki setelah artikel ini mensasarkan masalah pada produk.  Sebenarnya apa yang diingini adalah system reverse 2 up yang diwarwarkan membolehkan peserta memperolehi modal USD 25 dengan hanya seorang dowline, selanjutnya selaku upline mereka akan memperolehi komisyen yang merupakan keuntungan demi keuntungan.
Meneliti promosi-promosi dari ahli-ahli ID, amat jelas memperlihatkan niat dan kecenderungan mereka adalah untuk bergiat dalam system money game dan bukannya berusaha mempromosikan produk-produk tanpa kualiti mereka. Ini jelas apabila sistem komisyen lebih diutamakan dalam promosi berbanding produk. Produk-produk mereka tiada kualiti khusus kerana hampir kesemua tajuk pada produk itu boleh didapati secara percuma sama ada dari youtube, google search dan sebagainya.
 
SAMPAHKAH PRODUKNYA?
Ada yang bertanya dan berhujjah bahawa produk itu walaupun kelihatan tidak berguna dan mudah diperolehi secara percuma. Namun seperti tayar buruk, ia mungkin tidak berguna bagi sesetengah orang namun ia berguna bagi sesetengah yang lain, lalu adakah wajar saya mengelarkan sebagai ‘sampah' atau tidak.
Untuk memahami guna atau tidak gunanya sesebuah produk, fahamkan kaedah fiqhiyah ini " al-Ibratu lil Ghalib as-Sya'i La Lin Nadir" (Ertinya : Pengajaran dan pengiktibaran dalam sandaran sesebuah hukum adalah apa yang diamal atau ditanggap oleh majoriti bukan bagi tanggapan terpencil)

Kes 'sampah' yang saya sebutkan membawa dua maksud iaitu sama ada :-
1) Produk itu memang tidak ada nilai dan kualiti yang khusus, untuk dijual beli sehingga bertingkat-tingkat dan melibatkan beribu-beribu orang manusia membeli dan menjualkan berulang kali.  Hanya sekadar ia sebuah kompilasi tidak cukup menjadikan ia sebegitu digilai oleh ramai orang. Hakikatnya, sistemnya yang digilai bukan produknya.
2) Produk itu tidak sekalipun akan digunakan oleh peserta (iaitu berdasarkan tinjauan majoriti dan promosi ahli-ahli mereka), ia dikendalikan seperti 'sampah' (yang tidak terpakai dan tidak digunakan), ia sekadar mencukupkan syarat untuk menyertai sistem money game, piramid yang haram kerana judi, gharar dan riba. Atas dasar itu MEMANG PRODUK itu bernilai sampah, adakala berguna tetapi tidak utama, atau dilayan oleh peserta seperti sampah yang tidak utama dalam pergerakan dan promosi mereka.

4.     Plan pembayaran komisyen ( compensation plan)
Perkara pertama yang perlu difahami, apabila sesuatu sistem atau skim upahnya tidak disandarkan kepada nilai jualan barangan atau produk, ia adalah tanda awal ia merupakan sistem piramid, head hunting atau money game.
Seperti yang disebut di atas, skim ini menggunakan system reverse 2 up. Sedikit penerangannya boleh dilihat dalam video yang disertakan ini .



semalam, saya ada berbalas email dengan jutawan internet, Sdr Irfan Khairi berkenaan satu urusan bisnes. Terlanjur beliau menghantar email kepada saya, saya mengambil kesempatan untuk meminta pandangan beliau berkenaan Infinity Downline khususnya dari sudut kewibawaan bisnes dan kebolehpercayaan.

Berikut adalah jawapan beliau melalui emailnya kepada saya. Itulah jawapan pakar jualan melalui internet yang sering dijadikan rujukan dalam hal pemasaran internet. Kesimpulan, beliau bersetuju dengan saya bahawa Infinity Downline adalah SKIM CEPAT KAYA.

Harap jangan pula ada yang akan menuding jari bahawa Irfan Khairi tidak mengetahui beza program, MLM, Affiliate dan Skim cepat kaya. Antara Jual barang sebenar dan jual kepala cepat kaya.

Zaharuddin Abd Rahman

________________________________________________________________________________

From: RahsiaInternet.com <info@rahsiainternet.com>
To: zaharuddin arahman <zaharuddin@yahoo.com>
Sent: Wed, March 3, 2010 4:55:54 PM
Subject: Re: explaination from Irfan Khairi ;)

Assalamualaikum Ustaz,

great to hear from you.

Uzar, as for infinity downline you asked, i totally agree with your post. what i see from the founder company is that if im not wrong, they dont profit directly money wise from the system as the monies are rolled within downlines. however, the founder company benefits from collecting a huge database to do followup sales of other products. Probably using an autoresponder there ;)

The business model for the founder company is to increase their mailing list, and in online business, the bigger list u have, the more you can profit from selling other products.

I do get questions from others about infinity downline, and my usual answer (also applies to other similar programs) is that, if it smells like skim cepat kaya, then, it is a skim cepat kaya ;) and i would say that too for infinity downline.

the thing is, most people (malay's unfortunately) before joining, mereka dah rasa ragu2 dah dari segi scam and also halal/haram issue.. but some how they do it anyway because of the "want to be cepat kaya urge". which is sad too for me as i always teach it takes time, effort and ilmu to be successful in business.

Best wishes to you and your family there.

-irfan khairi

Strategi utama Perniagaan sama ada Online @ Offline ialah
Teknik PEMASARAN apa KITA GUNAKAN 
Akhi Mawi ingin berkongsikan rahsia panduan  PANDUAN PANTAS STRATEGI PEMASARAN secara PERCUMA !!!
 
Jom sedut ILMU BERHARGA ini di sini >> di sini

 
Sistem Menjemput Rezeki
- Penjelasan saintifik 'Mengapa Orang
Kaya Semakin Kaya?'


"Kali pertama saya membaca ebook ini, hati
saya terbuka untuk bersedekah ke sebuah
pusat pertubuhan anak yatim.

Saya menggunakan transaksi secara online
untuk membuat sumbangan pada jumlah
yang saya mampu.

Pagi esoknya, saya menerima khabar gembira.
Saya mendapat bayaran daripada pelanggan
yang menggunakan perkhidmatan saya." - Bob


Mahukah andai saya kongsikan teknik yang telah
saya gunakan, untuk menggandakan wang yang ada,
dan berkesan dalam masa minima 3 bulan?



Ebook ini sesuai untuk:

- Anda yang menghadapi masalah kewangan
yang banyak, tetapi tak pernah cukup

- Pemilik bisnes yang mahu menDERASkan
JUALAN daripada segi spiritual

- Anda yang ingin mengetahui 'missing link'
MENGAPA masih tidak kaya-kaya walau ada
income yang banyak

- Pemilik bisnes yang ingin mencari
'missing link', mengapa projek tidak menjadi

- Surirumah yang ingin memulakan bisnes




Ada apa dalam ebook ini?
Ebook ini membantu kita untuk mengetahui: 

- Bagaimana menjadikan diri kita disukai duit,
dengan cara yang Allah redha.

- Bagaimana memudahkan projek biz mudah jadi,
dan diterima oleh klien.

- Bagaimana merancang untuk mengGANDAkan
kekayaan dan kejayaan kita, untuk kesenangan
masa hadapan.

- Bagaimana memBEBASkan kita daripada
kerungsingan, tentang kekurangan dan
ketidak-cukupan wang.

- PANTANG-LARANG yang penting untuk dipatuh,
agar menjadi kaya dan berjaya.

- Bagaimana melindung diri daripada perkara
negatif yang menghalang keberkatan,, dan kemudahan
dalam urusan.


Siapa penulis?

Insyirah Azhar adalah seorang penulis
Inspirasi Ketuhanan sejak 2009.

Melalui ebook karya pertama beliau,
9 Formula Pantas Seru Rezeki,
beliau telah membantu lebih 500 orang
menyeru rezeki khususnya dari segi kewangan,
bernilai RM 3 - 7 angka.

Supersonic adalah internet marketer
yang suka mengkaji behaviour manusia,
khususnya orang kaya.

Seterusnya berkongsi hasil kajian beliau
dalam ebook ini.


Berapa harga?

Nilai sebenar: RM130

Dan ... jangan bayar R̶M̶1̶3̶0̶

Hanya bayar RM50 sahaja.

*Harga akan dinaikkan bila-bila masa.


"Dengan mengamalkann amalan dalam
ebook ini, ia bukan sahaja dapat
menjemput rezeki dalam bentuk kewangan,
malah saya juga dapat lihat pada perubahan
anak kembar saya yang berumur 6 tahun.

Mereka bertambah rajin mengajin tanpa disuruh.
Subhanallah, alhamdulillah, syukur." - Haljah Daud


"Akak sudah lama mencari ebook seperti ini.
Akak sudah baca kandungan buku ini.
Ia sungguh memberangsangkan. MasyaAllah.

Setelah akak mengamalkan cara ini,
hidup akak lebih tenang, relax.
Ketenangan yang hakiki." - Zawani Razak


"Saya amat bersyukur dengan adanya ebook ini,
dapat mengajar saya dan mengubah
sedikit fikiran saya ke arah positif.

Ebook ini juga membuatkan saya lebih yakin
untuk menjalankan perniagaan perkhidmatan saya.

Selama ini, saya menyediakan perkhidmatan
daripada segi maintenance kerja-kerja sivil,
elektrik, membaiki rumah dan menyediakan
perkhidmatan memotong rumput." - Bob


Lebih 200 komuniti berpuas-hati dan gembira,
mendapatkan ebook ini, sertai komuniti
dengan klik link di bawah,

--> http://bit.ly/Sistemjemputrezeki

TIPS NIAGA #1


melakukan perubahan mestilah dengan "Tindakkan"


Mahukan Perubahan yang Drasstikk!?boleh!....tapi nasihat saya buat apa yang ade di tangan dahulu....

 walaupun bermula dgn modal yg ciput...
  biar sedikit ,namun berterusan.....


p/s: bertindaklah segera, sementara masa masih ade.:)


TIPS Niaga #2

 Melakukan pemasaran dengan kaedah yang sistematik!

Sistematik yang di maksudkan adalah mempunyai elemen-elemen penting
dalam proses memasarkan produk atau servis anda kpd customer,

Antaranya:

1.) Permintaan pasaran
2.) Kualiti Produk
3.) Diskaun kepada customer
4.) Manfaat Produk
5.) Beri sample atau Preview kpd customer
6.) Testimoni pembeli

#Selamat_Mencuba

ikuti Tips Bisnes yg seterusnya :)

tq,

from,

Radzi Musafir Group

TIPS Niaga #3

Hadapi Dengan Tabah......

Dalam perniagaan adakalanya kita mengalami keuntungan dan adakalanya
mengalami kerugian....

walau apapun, anggaplah ia sebagai proses pembelajaran dan pengalaman
yang amat berharga,

Jangan! sesekali gunakan unsur paksaan dalam perniagaan
kerana customer paling tiadak suke atau menyampah dengan memaksa
kite membeli produk mahupun servis yg mereka tawarkan,

Gunakanlah cara yang berhemah serta selitkan manfaat dan cara untuk selesaikan
masalah customer dengan mudah,

Berikan mereka pilihan yangTerbaik! dengan nilai kualiti yang Terbaik!
supaya mereka suka anda dan seterusnya akan membeli produk anda.

In shaa Allah


untuk yang berminat utk membaca majalah bisnes boleh dapatkan di link ini
secara PERCUMA sahaja :)


>>>> http://tinyurl.com/mprloaj

tq.

Radzi Musafir Group

BERITA BAIK !!

Sempena tahun 2014 yang bakal menjelma...

Pakar Modal Malaysia Azdi Khairil ingin berkongsikan rahsia panduan 9 CARA UNTUK MENDAPATKAN MODAL BISNES secara PERCUMA !!!
Jom sedut ILMU BERHARGA ini di sini >> di sini

Perkongsian sahabat :

Baru selesai bertemu sahabat yang konvokesyen hari ini. Kagum melihat beliau dengan keluarganya berkereta Mitsubishi Lancer. Putih pula tu. (Oleh sebab warna kegemaran saya adalah putih).

Masih teringat ketika datang ke perkahwinan kakaknya. Beliau berkongsi ayahnya pandai menyimpan dan laburkan untuk beli tanah dan rumah. Oleh sebab itu, di kala ini ayah beliau mempunyai beberapa ekar tanah dan buah rumah.

Simpan 10% ...

Begitulah impaknya andai kita mula simpan 10%. Kuasa istiqamah menyimpan 10% daripada pendapatan ibarat, daripada kerikil-kerikil kecil terbinanya gunung-gunang yang besar.

Kerikil-kerikil kecil - simpanan 10% daripada pendapatan Gunung-ganang - kekayaan yang meningkat tiap hari

"Orang kaya jadi kaya bukan kerana,

- Pendapatan yang banyak - Bisnes yang maju

Tetapi dengan simpanan 10%."

Niat simpan 10% ...

Kebiasaan niat kita simpan adalah untuk kecemasan.

Niat = doa.

Maka, perbetulkan niat untuk menyimpan agar kekayaan harta semakin meningkat tiap hari.

Simpan sedikit > semakin banyak = Law of Attraction.

Ia akan menarik lebih banyak kekayaan dan membantu untuk selarikan diri kita dengan energi wang. Apabila kita sebati dengan energi wang,

- Wang mudah masuk - Wang semakin banyak - Kurang wang keluar - Bisnes menjadi - 'Menjemput' projek berjuta-juta

Sama seperti, apabila kita berada pada tahap alpha,

- Kita tenang - Merasa bahagia - Tidak tertekan

Bagaimana nak sebatikan diri dengan energi wang?

Segalanya dihuraikan dengan lebih lanjut dalam ebook Sistem Menjemput Rezeki. Dapatkan sekarang dengan klik link di bawah,

--> http://clickje.com/go/f80ev

 

TrueBoxShot

Cara yang lain untuk membuat cover ebook selain menggunakan "Script Action Adobe Photoshop" adalah menggunakan software yang bernama Trueboxshot. Hasil akhir dan kualiti dari cover ebook yang dibuat menggunakan program ini sangatlah memuaskan.

-----------------------------------------
Pautan Muat Turun TrueBoxShot Full Version
-----------------------------------------
☛☛  http://bit.ly/JoaJQY  ☚☚

Panduan Crack TrueBoxShot
  1. Anda perlu install dahulu aplikasi "Installer Trueboxshot.exe" di dalam folder TrueBoxShot Full.
  2. Jika anda sudah selesai proses install, jangan "run" dahulu aplikasi Trueboxshot kerana masih didalam "Trial Version".
  3. Untuk mengaktifkan Trueboxshot sepenuhnya (Full Version), sila "copy" aplikasi "TrueBoxShot" yang berada di dalam folder Crack.
  4. Selepas itu cari folder direktori TrueBoxShot "C:\Program Files\True BoxShot"
  5. "Paste" dan "Overwrite" aplikasi "TrueBoxShot" yang anda copy di dalam folder Crack tadi.
  6. Selepas itu "run" aplikasi TrueBoxShot
  7. Kini aplikasi TrueBoxShot adalah "Full Version" version bukan trial lagi
Panduan Menggunakan TrueBoxShot
  1. Sila muat turun dahulu aplikasi/software TrueBoxShot seperi yang tertera di atas.
  2. "Run" aplikasi TrueBoxShot. Pada tab "General", pilih model cover yang anda inginkan. Jika anda ingin menggantikan warna background, klik pada butang "Background Color" dan carilah warna yang anda inginkan.
  3. Untuk menggantikan atau menukar gambar cover anda, klik pada tab "2D" dan anda akan lihat gambar yang mana yang anda perlu tukarkan seperti seperti Top Image (bahagian atas gambar), Bottom Image (Bahagian bawah gambar), Left Image (bahagian kiri), Front Image (bahagian depan), dll. Tapi sebelum anda menggantikan atau menukar gambar cover anda, anda perlu reka atau design cover anda mengikut kreatif anda dan "Save dalam format ".jpg". Akan tetapi jika anda tidak mahu letak gambar atau design cover anda, anda boleh mengisi warna mengikut pilihan anda.
  4. Untuk menggantikan atau menukar gambar cover depan klik kanan pada bahagian gambar Front Image lalu klik Load Image seperti gambar di bawah :- 
  5. Carilah gambar cover depan yang telah anda siapkan dan seterusnya klik "Open"
  6. Ganti dan tukarkan juga bahagian sebelah kiri cover (Left Image)
  7. Untuk melihat hasilnya, klik tab "3D"
  8. Sekarang susun cover anda dengan pelbagai posisi, model pencahayaan dan juga susun atur effect cover tersebut. Klik tab 3D Projections (untuk susun atur posisi), tab Light (Pencahayaan) dan tab Effect (untuk memberi effect).
  9. Jika semua sudah anda aturkan dan susun, klik butang "Rendering".
  10. Gambar cover anda akan keluar seperti gambar di bawah, klik butang "Render" kemudian klik "Save" untuk menyimpan. Jangan lupa simpan dalam format (.jpg) sahaja.



Kadang-kadang ilmu yang percuma ni lagi tinggi nilainya dari ilmu yang berbayar. Tapi ramai anggap ilmu atau panduan yang berbayar lagi bagus. Padahal kalau buat research dulu, entah-entah ade banyak lagi panduan percuma yang lagi bagus.

Tapi kita ni selalu anggap "Mestila yang bayar tu baguih.. Kalau dak, takde la die buat berbayar"

Dulu saya pernah beli satu ebook tentang Google Adsense berharga 17 USD. Tapi dalam seminggu lepas tu, saya ada terjumpa satu blog yang menerangkan panduan Adsense lebih mendalam. Masa tu memang menyesal jugak la sebab tak kaji dulu. Tapi apa-apa pun, semua ilmu tu tinggi nilainya. Kalau dah baca tu, terus praktikkan. In Shaa Allah berjaya buat sales

http://www.newshoks.com/wp-content/uploads/2013/12/new-year-2014-photos.jpg

Seorang pemuda tergesa-gesa masuk ke sebuah kedai runcit di sebuah pekan kecil. Setelah dia membayar satu tin minuman dan mendapatkan baki duit syiling, dia terus mendapatkan set telefon berbayar yang terletak di hujung kaunter tadi. Sungguh berhati-hati dia mendail dan mula berbual. Tuan punya kedai runcit turut memasang telinga mendengar perbualan pemuda berkenaan.

Pemuda: "Puan, bolehkah saya mendapat pekerjaan memotong rumput di halaman rumah puan?"

Puan: "Saya sudah ada pekerja..".

Pemuda: "Puan boleh membayar saya separuh upah dari orang itu".

Puan: "Saya amat berpuas hati dengan hasil kerja pekerja saya itu".

Pemuda (merayu): "Saya akan menyapu dan membersihkan halaman rumah puan dan saya jamin di hari minggu halaman rumah puan akan jadi yang tercantik di antara rumah-rumah yang berada di situ".

Puan: "Tidak, terima kasih".

Pemuda tadi terus meletak kembali gagang telefon. Tuan punya kedai runcit turut bersimpati, dan mendekati pemuda tadi.

Pemilik Kedai: "Anak muda, aku suka sikapmu, semangat positifmu, dan aku ingin menawarkanmu pekerjaan".

Pemuda: "Tidak. Terima kasih sajalah Pak Cik!".

Pemilik Kedai: "Tapi tadi kedengarannya kamu sangat memerlukan pekerjaan".

Pemuda: "Oh, itu. Sebenarnya Pak Cik, Saya cuma mahu memastikan apakah kerja yang selama ini saya lakukan memuas hati majikan saya atau tidak. Sayalah tukang kebun yang bekerja untuk puan dalam telefon tadi!"

Hebat Pemuda tadi! Kita juga patut menilai prestasi kerja yang kita lakukan di tahun 2013 untuk memastikan kualiti yang lebih baik lagi di tahun 2014.

Ingatlah...... "WAKTU seperti sungai, kita tidak boleh menyentuh air yang sama untuk kedua kalinya, kerana air yang telah mengalir akan terus berlalu dan tidak akan pernah KEMBALI".

Selamat Menyambut Tahun Baru 2014!

Yakin 100% Dapat ...

Bismillah.

Soal:

- Sedekah tetapi tidak ikhlas
- Solat tetapi tidak khusyuk
- Mengaji Al Quran tetapi tidak berakhlak mulia

Ia adalah refleksi kita berusaha menuju Allah. Begitu juga dengan keyakinan kepada Allah.

Sebagai hamba yang biasa-biasa, adakalanya kita mempunyai keraguan kepada Allah. Lantas, keyakinan yang diekspressikan rapuh.

Kata Kak Amie Sofia Ahmad,

"Fake it until you make it."

Yakni ...

- Sedekah dengan berpura-pura ikhlas
- Solat dengan berpura-pura khusyuk
- Mengaji Al Quran dan pura-pura berakhlak mulia

Dengan izin Allah, suatu hari nanti, apa yang kita pura-purakan menjadi kenyataan dan darah daging.

Dalam permohonan doa juga, apa yang penting adalah yakin 100% Allah kabulkan (dengan izin-Nya). Andai kita berdoa dengan rasa yang tidak yakin, maka jangan hairan jika doa kita tidak diperkenankan.

Kerana kita yang memilih untuk minta dikabulkan atau diabaikan.

Apabila kita yakin 100% dapat, ia bermakna kita meletakkan kepercayaan kepada Allah. Di samping kita bersangka baik kepada Allah untuk kabulkan doa kita.

Tentang Doa …

Doa bukan sahaja daripada segi ungkapan tetapi daripada segi tindakan.

Contoh,

Tujuan kita simpan duit 10% daripada pendapatan agar, dapat digunakan untuk kecemasan. Yang sebetulnya adalah kita berniat simpan 10% agar kekayaan kita semakin meningkat tiap hari.

Ia adalah antara perkongsian dalam ebook Sistem Menjemput Rezeki. Ebook ini membantu kita untuk memulakan simpanan 10% dengan niat dan cara yang betul. Agar, di samping jemput rezeki, kita juga tahu bagaimana menggunakan rezeki itu untuk bina paip wang.

Klik untuk dapatkannya,

-- > http://bit.ly/RezekiMurah

7 Idea Bisnes Simple Untuk Siswa

1. Bisnes Affiliate

Boleh dikatakan bisnes “confirm” paling banyak untung. Kebanyakan orang pakai internet. Ejen akan memasar produk dan apabila ada jualan yang terhasil maka tuan punya produk akan membayar komisyen kepada ejen atau dengan nama lain yang lebih professional di internet iaitu AFFILIATE.

Mudah untuk pelajar! Sebagai affiliate kerjanya hanya melakukan pemasaran dan promosi sahaja. Untuk tau lebih lanjut pasal Affiliate untuk pelajar boleh rujuk MahasiswaAffiliate.com

2. Nasi Lemak atau Burger

Bisnes untuk orang lapar.

Sila jual dari bilik ke bilik. Dalam masa setengah jam sahaja, antara waktu Maghrib dan Isya’, boleh jual dalam 100 bungkus. Tapi kena ada pembekal untuk supply nasi lemak dan burger tersebut. Tak tahu nak cari supplier? Ajak lecturer yang tinggal dalam kampus ajak JV, he he he, pastikan dia business minded juga. Ataupun JV dengan makcik cafe pun boleh. Kadang-kadang student ni malas nak keluar cari makan, beli je apa yang ada. Ataupun memang tengah tak de duit, memang nasi lemak RM1 tu benda yang dia cari.

3. Jual T-shirt

Di dalam universiti, banyak persatuan pelajar. Setiap persatuan pelajar ini wajib  buat program masing-masing sebab pihak universiti sudah beri peruntukan khas untuk mereka. Selalunya mereka akan buat t-shirt berdasarkan program yang akan mereka anjurkan. Kita boleh jadi ejen printing t-shirt tersebut. Ambil tempahan, design, kutip payment, semua kita buat. Kira servis juga. Tempahan selalunya di dalam kuantiti yang banyak. Memang seronok sebab banyak komisyen yang dapat.

4. Printing

Tak semua orang ada printer sendiri. Ada sesetengah fakulti tak banyak sangat benda kena print. Dalam satu semester, mungkin dalam 20-50 helai sahaja yang kena print. Jadi, tak berbaloi nak beli printer sendiri. Kita boleh tawarkan servis printing ini dengan kadar caj sekitar RM0.10-RM0.30 sen sehelai. Pastikan kita beli printer yang berkualiti dan jimat kos.

5. Makanan ringan

Barangkali anda pernah lihat situasi ini di universiti anda. Di satu sudut, ada orang letak makanan ringan seperti keropok, air kotak, roti, biskut, gula-gula, air mineral dan kemudiannya meletak tabung kosong di sebelah makanan tersebut. Untuk mengelakkan orang tak bayar, penjual akan letak “Sila bayar, Allah maha melihat setiap perbuatan hambaNya”. He he he.

Sampai sekarang masih ada yang buat. Maksudnya memang orang ambil dan bayar walaupun tak ada orang yang jaga. Kalau tak bayar, confirm penjual tu dah tutup sebab rugi. Boleh diamalkan di dalam universiti sahaja, di luar tak sesuai.

6. Video Montaj & Design

Sudah menjadi kebiasaan para pelajar membuat video montaj di awal majlis untuk memeriahkan lagi suasana program yang sedang berlangsung. Tak ramai yang pandai buat video montaj yang gempak. Kalau kita ada kemahiran, boleh tawarkan servis ini kepada mereka. Pakejkan sekali servis design buat nametag. Kalau hasil kerja kita memang gempak, selepas tu persatuan lain pula akan cari kita.

7. Servis fotostat

Bukan buka kedai fotostat, tapi volunteer diri sendiri untuk jadi “kuli” dalam kelas kita. Selalu lecturer malas nak fotostat nota-nota yang tebal, dia akan minta seorang pelajar untuk bantu dia. Kalau jumlah pelajar ramai, memang pensyarah selalunya tak sponsor, suruh bayar sendiri. Kita tawar diri untuk tolong dia fotostat dan kutip duit dari pelajar lain. Kita mark-up sendiri dari harga sebenar. Kalau harga kos RM0.80 sen, kita letak RM1, jadi untung RM0.20 sen. Pensyarah pun tak kisah kita nak berniaga, janji kerja dia siap.

Jangan jual rokok sudah, tak pasal kena buang kolej nanti. Jual yang dibenarkan sahaja ok.

Selamat berniaga.

Sejak negara kita sering dilanda dengan masalah ekonomi yang tidak menentu, ramai di antara kita yang mula mencari peluang untuk tambah pendapatan. Antara peluang tambah pendapatan yang mendapat tempat dan menjadi pilihan adalah perniagaan. Ada yang memilih perniagaan offline dan tak kurang juga yang memilih perniagaan online.

Tetapi, sejak teknologi maklumat kian berkembang di negara kita dengan wujudnya pelbagai kemudahan seperti broadband dan streamyx, masyarakat kita mula menjadikan internet sebagai satu medium untuk menambah pendapatan.

Perkembangan ini sangat positif dan selaras dengan pendedahan tentang peluang buat duit di internet oleh beberapa individu atau mana-mana pertubuhan. Walaupun banyak peluang buat duit di internet cara sebenar didedahkan, masyarakat kita khususnya masih juga percaya dan lebih suka menyertai program-program buat duit yang menipu.

Antara program-program buat duit yang menipu adalah skim cepat kaya, skim ponzi, skim piramid, program HYIP, program reseller, dan banyak lagi. Kes-kes penipuan yang sering berlaku di internet sebenarnya adalah berpunca daripada sikap masyarakat kita sendiri. Sikap yang saya maksudkan adalah sikap ingin mendapat wang dengan cepat dan mahu menjadi kaya.

Biasalah orang kita. Apabila disogok dengan pelbagai janji manis dan pulangan wang yang lumayan, tanpa berfikir panjang, mereka terus mengambil peluang yang dianggap boleh mendatangkan hasil itu. Padahal, hasil yang bakal diterima adalah sebaliknya. Kemudian, selepas sedar mereka telah ditipu barulah nak menyesal. Kesian..   

Dalam hal penipuan ini, untuk mengelakkan diri daripada terjebak dengan program buat duit yang menipu, anda seharusnya mengamalkan sikap berhati-hati sebelum menyertai mana-mana program buat duit. Langkah terbaik sebelum terjebak dan mengalami kerugian adalah anda perlu membuat kajian terhadap program berkenaan dengan menggunakan google atau bertanya kepada rakan-rakan usahawan internet yang lain.

Baik.. Jika anda bertanya kepada saya, apakah peluang buat duit di internet yang selamat dan mudah untuk dilakukan oleh sesiapapun? Jawapan saya adalah peluang buat duit di laman Mudah.my. Mengapa saya berikan jawapan itu dan bukannya buat duit dengan ebook, affiliate dan lain-lain?

Ini kerana, dengan buat duit di Mudah.my, anda boleh mula serta merta dan terus buat duit. Jika hendak dibandingkan dengan cara lain, anda memang boleh buat duit juga tetapi tidak secepat seperti buat duit di Mudah.my.

Untuk mempelajari dengan lebih lanjut berkenaan cara buat duit di laman Mudah.my, sahabat usahawan saya iaitu saudara Hafizi Zain dan Ejat Perindu telah mengeluarkan sebuah ebook terbaru mereka yang bertajuk Rahsia Lubuk Duit Di Mudah.my.

[ecover di sini]

Dalam ebook tersebut, mereka berdua telah membongkarkan secara terperinci bagaimana caranya untuk buat duit di laman Mudah.my. Antara perkara-perkara rahsia yang dikongsikan adalah teknik tersembunyi buat duit di Mudah.my, teknik beriklan di Mudah.my cara hebat, teknik mendapatkan jualan sehingga hasilnya boleh mencecah lima angka dan banyak lagi.

Oleh itu, tanpa membuang masa anda lagi yang sememangnya sangat berminat untuk buat duit di internet, saya menjemput anda untuk berkunjung ke laman web ebook tersebut di [masukkan link affiliate di sini].

Sebaik sahaja anda masuk ke sana, pastikan anda baca terlebih dahulu penerangan yang terdapat di sana. Kemudian, anda jangan berlengah-lengah pula, terus dapatkan ebook Rahsia Lubuk Duit Di Mudah.my di sana ya. Ebook tersebut hanya buat anda yang serius untuk tambah pendapatan di internet sahaja.

Semoga anda berjaya buat duit!
   

 https://www.mint.com/blog/wp-content/uploads/2012/11/selling-online.jpg

Ramai lagi yang masih belum menjana sebarang pendapatan dari blogging. Hal ini kerana ramai orang tersalah anggap atau kurang pendedahan teknik yang betul untuk membuat duit dari
blog.

Ramai beranggapan bahawa anda perlu sentiasa kemaskini blog anda. Ya memang tepat sekali! Tetapi apa gunanya jika anda sibuk mengemaskini blog anda tetapi tiada orang pun yang menjumpai blog anda di internet. Berblogging secara membuta tuli tanpa hala tuju bukanlah cara yang betul untuk anda mendapatkan pelawat ke blog anda sekaligus menghasilkan pendapatan darinya.

Apakata anda mencuba teknik alternatif buat duit dengan menjual blog kepada orang lain.

Berikut adalah 3 langkah mudah untuk anda mendapat pendapatan lumayan dari menjual blog.



1)    Membeli domain dan hosting
Ketika membeli nama domain, pilihlah nama domain berkaitan dengan halatuju blog anda contohnya jika anda ingin membina blog berkaitan kucing, pilihla domain bersesuaian contoh KucingComel.com, BeliKucing.com, PanduanBelaKucing.com. Kemudian anda perlu hostkan domain tersebut di hosting. Pilihlah syarikat hosting yang menawarkan servis dan bantuan yang baik
kepada anda.


2)    Memasang Blog
Anda tidak perlu tahu bagaimana untuk membuat pengaturcaraan di masa kini untuk memiliki atau membina sebuah blog atau website. Pemasanagn blog atau website kini jauh lebih mudah dari 10 tahun yang lalu. Anda boleh gunakan templat yang disediakan oleh Wordpress, blogger dan macam-macam lagi. Ianya mudah dikendalikan seperti Microsoft Word.

3)    Menyenarikannya Untuk Dijual
Terdapat banyak tempat di internet yang anda boleh jual blog anda. Tempat yang paling ramai orang kunjungi untuk membeli blog ialah di Flippa.com. Di sini, kesemua pembeli dan penjual blog di seluruh dunia membeli dan menjual blog mereka. Anda boleh gunakan laman web ini untuk menjual blog anda.


Menjual blog di Flippa merupakan salah satu teknik terkni buat duit pantas di internet. Walaupun anda tidak tahu membina blog ataupun langsung tidak mahu mengetahui tentang hal-hal teknikal untuk membina blog, anda masih lagi boleh menjual blog di Flippa.


Seorang anak Malaysia, berjaya mengaut keuntungan lumayan hampir setiap hari hanya dengan menjual blog mudah sahaja. Dia juga pada asalnya langsung tidak mengetahui tentang bagaimana untuk membina blog tetapi kini dia mampu menjana keuntungan yang besar setiap hari.


Rahsia dan teknik-teknik mudah anak muda ini menjadikannya seorang website flipper yang berdaya saing di peringkat antarabangsa.  Rahsia dan teknik mudah beliau ini dikongsikan untuk membantu
dan memberi pendedahan kepada lebih ramai lagi rakyat Malaysia suapaya mengambil peluang ini yang dikatakan perniagaan masa hadapan. Segala berkenaan website flipping ini dikongsikan olehnya di sini

http://bit.ly/RahsiaJualBlog

Powered by Blogger.